Sabtu, 18 Disember 2010

realiti kehidupan..

pg td ke pasar..
duk lpak2 setelah penat mngangkat ikan..
seblah ade sorg pakcik tgh bc paper..
ttiba bini nye dtg, seorg makcik dlm lingkungan 40-an..
'dh abes beli?'tanya pakcik..
'dh2..jap nak gi beli adiah utk dak akak..'bls makcik..
aku dgr2 ayam je..
then makcik 2 blk sambil membawa sbuah purse kaler biru yg dibeli di stall dlm kwsn psr..
'cantek x ni bang?biru..licin lak 2 kulit dia..mesti dak akak suka..'kata makcik..
'hmm..ok la 2..'bls pakcik dgn sempoi nya..

tertanya aku dlm hati..
'bdak2 zaman skang suka ke fesyen2 mcm 2??'
bkan ape..aku rase bdak2 zmn skang xlyn adiah2 mcm 2..
maklum lah..harga rm10 je..xbape nak style..

hmmm..
ape perasaan makcik 2 kalo anak nye xsuke adiah 2??
aku lak yg feeling time 2 melihatkan keadaan pakcik dan makcik mcm 2 smgt belikan adiah utk anak mereke..

ni just ngomelan kosong..
jgn lyn sgt..
huhuhu..

3 ulasan:

Mohd Nur Hidayatullah Bin Jailani berkata...

ok lah tu die bg purse jew,..kalau mak cik tu bagi blackberry ke memang aku terbeliak mate lah jawabnye,..haha

kamal berkata...

kalo anak dia xsuke suh je makcik tu ckp kat anak dia "huh, sampai sini saje hubungan kite!"

maru2 berkata...

dayat : hahah..kalo ade jual bb kat pasar aku pon nak beli..rm 10 je..hahah..
kamal : kene tmbh skali pnampar maut 2..hahah..