Ahad, 26 Disember 2010

jalan2 carik umang2..

salam..lame tol xde citer best nak share..kali ni nak story sket psl kegiatan kluarga ku hr jumaat yg lpas..ntah ape mimpi mak aku ttiba nak berkelah dkat PD..dh la jumaat..buang tebiat  kot..hahaha..
aku sbg encik drebar kene je lah polo..kalo xkang kene sumpah jd bmw m5 sia2 lak..haha..so kami betolak agak2 kol 12 tgh hr..then smpai kat kuala sg baru aku brenti jap sbb nak maye jumaat..then smpai PD agak dlm kol 2 kot..xbape ingt..so, smpai2 je kami mkn2 dan umang2 catching..hahaha..ckp byk pon xguna aku suh gmbo je citer..haha..

xtau lak aku kat PD ni ade fabricator..aku rase mende alah ni offshore platform..ke ade well dkat PD??haha..

haha..yg ni lak name nye ketam kecik..dulu kecik2 aku slalu maen kejar2 ngan menatang nih..tp skang dh xbyk dh diorg..dh pupus kot..so, bleh la aku tunjuk gmbo ni kat anak2 aku nih..
"nak..ni lah dinosour zmn abah dulu..skang xde dh.." hahaha..

umang2 ni spesis yg pemalu sket..skang pon dh susah nak jumpe umang2 yg lawa2..mcm yg ni pon kulit bliau dh pecah2..isk2..

haa..yg ni umang2 photogedik..bleh lak posing2 time aku nak tngkp gmbo..hahaha..tgk la bdn bliau 2..bulu bulu..hahaha..(ade ke?)

ni ketam kecik yg dh pupus td 2..ksian..

MR. CRAB..!hahahaha..kat PD byk ketam mcm ni..ketam batu name nye..tp korg kene mndi kalo nak tngkp ketam nih..kalo jln2 je dpt yg mcm nih lah..R.I.P version..huhu..

yg ni lak..haha..kuceng siam aku jumpe kat PD hr 2..ape special sgt kuceng nih?haha..kuceng ni same fesyen dgn kuceng yg duk melepak kat dpan umah aku nih..aku pnggl bliau pondan..sbb bliau nye suare haluuuuuss bebenau..pastu dtg tekedek kedek* dpan aku..haha.bliau betina pastu kuceng dlm gmbo ni jntn..ingt nak bwk blk bg diorg kapel..skali mak aku xbg daa...hahaha..

orite..2 je nak citer..nak upload gmbo2 ni sungguh memerah keringat..umah aku ade tenet gprs je..huhu..
chow~

* tekedek kedek 2 bahasa kmpg..mksd nye jln terhegeh hegeh..hahah..terhegeh hegeh pon xpnah dgr gak?alaa..bhs omputih dia catwalk laa..haha..

Selasa, 21 Disember 2010

u *tuuutt* ehem2..


penah tgk org atas 2??
hahaha..
citer kali ni xde kaitan pon dgn gmbo 2..
huhuhu..
kisah aku dan petronas la..
hari 2 dh leh stat kol utk tau result SI a.k.a Structured Interview..
nak jd kan citer 2 kali gak la aku kol diorg..
huhu..
1st time kol, cuak giler kot..
lg cuak dr nak tgk result exam..
hahah..
rmai membe dh kol so aku pon kol je lah..
tgh2 kol ttibe mcm snyap jap..
adei..
jgn ckp tepon buat hal lak..
ttibe dgr org petronas 2 ckp "Ok..U *tuuutt* recommended.."
punya la aku hepi..sbb aku dgr mcm dia sbot "u're recommended.."
aku sengeh2 pastu ckp tenkiu2 then tros ltak..
yahooo..!!
gembira beb..haha..
lpas dh penat gembira aku terpikir blk btol ke org 2 ckp "u're" bkan "u not"???
sbb btol2 sblm pkataan rec 2 ttibe mcm xbape nak clear..
adeiii..
ilang blk kegembiraan aku..waaahhhh..!

2-3 hr gak la aku pkir nak tepon blk ke x..huhu..
nak sdap kan hati nye psl aku tepon lg skali smlm..
kali ni aku tepon kat luar rumah nak kasik line clear sket..
dan aku nak tanye skali lg lpas org 2 jwb..
hahah..
aku pon kol lah..naseb baek org laen yg angkat..
lpas bgtau ic smua org 2 snyap jap..
line kali ni mmg clear..naseb baek..
"Ok..u *ttuuutt* recommended.."
huh..lege sket..
then aku pon mcm hr 2 sengeh2 tenkiu then tros ltak..
btol la 2.."u're" bkan "not"

tp kegembiraan aku xberpanjgn sbb aku terpikir blk btol2 sblm pkataan rec 2 ttibe mcm xclear..
waahhh..kacau2..
nape mesti jd kat aku??
xkan nak tepon lg skali..
huhuhu..

tp aku yakin dgn ape yg aku dgr..
"u're" bkan "not"..
huhuhu..
hope so..

Sabtu, 18 Disember 2010

realiti kehidupan..

pg td ke pasar..
duk lpak2 setelah penat mngangkat ikan..
seblah ade sorg pakcik tgh bc paper..
ttiba bini nye dtg, seorg makcik dlm lingkungan 40-an..
'dh abes beli?'tanya pakcik..
'dh2..jap nak gi beli adiah utk dak akak..'bls makcik..
aku dgr2 ayam je..
then makcik 2 blk sambil membawa sbuah purse kaler biru yg dibeli di stall dlm kwsn psr..
'cantek x ni bang?biru..licin lak 2 kulit dia..mesti dak akak suka..'kata makcik..
'hmm..ok la 2..'bls pakcik dgn sempoi nya..

tertanya aku dlm hati..
'bdak2 zaman skang suka ke fesyen2 mcm 2??'
bkan ape..aku rase bdak2 zmn skang xlyn adiah2 mcm 2..
maklum lah..harga rm10 je..xbape nak style..

hmmm..
ape perasaan makcik 2 kalo anak nye xsuke adiah 2??
aku lak yg feeling time 2 melihatkan keadaan pakcik dan makcik mcm 2 smgt belikan adiah utk anak mereke..

ni just ngomelan kosong..
jgn lyn sgt..
huhuhu..

Khamis, 18 November 2010

kes buang anak..

tiap2 hari ade kes buang anak yg aku jumpa..
isk..
hari ni jumpa dlm keadaan yg amat mengerikan..(yeke?haha..)
utk sape2 yg lemah jntung or lemah lutut xyah le bace..
huhu..

kisah nye bermula slps aku blk dr menghantar cik awek blk..
time aku lalu dkat parking kete aku terdengar si anak itu menangis a.k.a mengiaw mminta tlg..
aku ingt si anak 2 tgh ngade2 nak mmaen..
then aku folo r suare 2 dan ia dtg dr sbuah kerete yg sdg parking kat situ..
cek2 keliling kete xnmpk lak..

'ni mesti lpak bwh kete nih..'ujar ku dlm ati..
usha r bwh kete..
xde gak..
adeh..bunyik ape lak ni???
alarm kete ni bunyik mcm kuceng ke??
ke ringtone enset tertinggal dlm kete bunyik mcm 2??
aku pon usha2 r dlm kete..
xde org or tepon pon kat dlm..

sudaaahhh..
ade org nak prank aku ke???
time 2 aku teringt citer2 prank yg slalu org buat..
create sumthing yg org akan jadi curious then rakam dr jauh..
waahh..terok tol nak prank aku mcm ni..!
hahah..
slps aku usha2 keliling tgk2 kalo ade hidden kamera ke..
xde lak..
okeh..kompem bkan prank..
hahaha..

time 2 aku mula r rase xsdap hati..
mmg aku saspek 2 bunyik anak kuceng tgh mintak tlg..
aku dh terbyg anak kuceng terkene lnggr pastu melekat bwh kete then mengiaw kesakitan..!
huhuhu..seram weh..!!!
then aku memberanikan diri utk tgk2 kat bwh kete 2..
kalo xterok sgt bleh aku tlg hntr gi klinik ke..
kalo terok mmg aku blah je r..
xsanggop nak tgk..
huhuhu..

aku pon carik dr mane source bunyik 2..
mcm dtg dr celah2 rode..
(mmg pkiran aku dh pkir bkan2 time nih!)
aku pon ngendap berani xberani je celah rode 2..
pastu nmpk la sekor anak kuceng kaler kelabu2 itam..
comel nye..!!dan xde darah2 pon kat situ..
hahaha..lege2..

nmpk kepale dan kaki bliau terkeluar dr celah2 shaft rode kete 2..
ni mesti kes anak nkl duk maen tmpt plek2 nih..
aku pon try r tarik2 bliau kluar..
alhamdulillah slmt pon anak kuceng nih..
aku ltak bliau atas rumput jap..
muke bliau mmg blur2 r..
kepenatan mengiaw kot..siannn..
huhuhu..

then aku angkat bliau dan gi ltak kat tepi kafe..
sblm aku lpas kan aku ckp kat bliau jgn buat mende2 plek lg..
dgn muke blur2 kuceng 2 aku rase dier mesti tgh ngumpat aku dlm hati..
'asal sengal sgt org ni bcakap ngan aku??'
hahaha..

semoga bliau slmt membesar dan akan melahirkan anak2 yg comel slps ini..
dh2..nak smbg stadi..hahaha..
chow~

Ahad, 24 Oktober 2010

xde keje..

sumthing that can make me laugh..
hahaha..
(klik utk tumbesaran gmbr)








sedikit tazkirah..



Ever wonder what would happen if we treated our Quran like we treat our cell
phone?

What if we carried it around wherever we went? 

What if we flipped through it several time a day? 

What if we turned back to go get it if we forgot it? 

What if we used it to receive messages from the text? 

What if we treated it like we couldn't live without it? 

What if we gave it to Kids as gifts? 

What if we used it when we travelled? 

What if we used it in case of emergency?

This is something to make you go....hmm...where is my Quran?

Oh, and one more thing.
Unlike our cell  phone, we don't have to worry about our Quran being Disconnected because Allah already paid the  bill..!

Makes you stop and think 'where are my priorities? And no dropped calls!'


If you are one of the 7% who will stand up for Allah, forward this.
93% of the people won't forward it.

lagi2 fyp..


smat lak gambo nih..
walopon aku trase gak biler tgk gambo ni tp mmg xleh blah gmbo ni..
susah kalo dpt sv mcm nih..
huhu~
tp aku rase sv aku xmcm nih..
hopefully~
minggu ni penentuan segala nya..
kalo xpat siap gak ada kebarangkalian kene repeat..
nauzubillah..
minta2 dijauhkan..
pray 4 me kwn2..
aminn..

gmbr diambil dari fb mamat ni..Boy Azlan

Selasa, 19 Oktober 2010

bleh berehat sebentar..

alhamdulillah..
hanya itu yg dpt ku ucapkan stkt ini..
haha..
sbb ape?
sbb dh nmpk sket mase dpan fyp aku..
today, supplier from topcon kl dtg utk demo one of their product which are topcon hiper ga and reflectorless total station..
so td aku dh runding2 dgn manager diorg..
diorg ckp kalo susah2 sgt nak operate alat lame nih, buat surat utk loan alat2 topcon yg br..
kalo educational nye project insyaAllah diorg leh bg pinjam..
'yg penting buat je surat..kami uruskan then korg nak pkai sbulan, dua bulan pkai je r..'
hahahaha..
dgr je ayat mcm 2 hilang sket tensen dlm hati ini..
alhamdulliah skali lg..
Allah Maha Pemurah lg Maha Pengasihani..
keje2 ku dipermudahkan..
cuma mslh skrg projek bleh stat minggu dpan..
repot pon kene hntr minggu dpan..
this dateline is killing me..
huhu~
xpe2..
target aku mmg nak setelkan je fyp ni..
xnak repeat2 1 sem..
pdeh 2 beb..
huhu..
orite..
nak stat brehat..
chow dulu..~


langkahsumbang: kdg2 Allah beri nikmat utk melalaikan kita..cth terbaek adalah Karun dan Firaun..semoga kita smua dijauhkan dr golongan mcm 2..aminn..

Khamis, 14 Oktober 2010

utk kwn2 utp ku..

———- Forwarded message ———-
From: mohamed noor rosli baharom
Date: 2010/10/13
Subject: Re: Msg ringkas from Mr. MNR
To: Mohamad Saiful
Cc:
Assalammualaikum Sdr Saiful.
Semoga sdr sentiasa dirahmati Allah.

Memang benar mesej asal tu dari saya.  Saya berpendapat kita keluarga UTP harus mengambil pendirian tegas dalam hal ini.  Ini adalah kerana ia berkaitan imej dan maruah UTP serta masa depan saudara-saudari sekelian. Dayuslah kita kalau kita hanya berdiam diri setelah ada pihak menyatakan perkara tidak BENAR akan Universiti kita yg kita cintai.

Tetapi saya tidak bermaksud “cyber attack” atau serangan siber spt dlm mesej itu.  Pilihan perkataan itu tidak tepat dan saya sendiri tak faham pengertian istilah tersebut.  Yg saya maksudkan ialah kita semua (MPP, ISC, RM, RCSU, SRM, FiRC, semua badan pelajar serta persatuan dan kelab) mesti menyatakan pendirian kita bahawa kandungan rencana Utusan pada Ahad lepas oleh Cik/Puan Noraini Abd Razak tersebut adalah TIDAK BENAR dan tidak patut diterbitkan setelah pihak UTP telah memohon maaf bagi pihak pelajar yg dipersalahkan oleh Utusan.  Nak apa lagi kalau maaf dah dipinta dan diberi.

Sebagai institusi yang bertanggungjawab kita tidak mahu bermusuh dgn sesiapa pun. Kita nak adakan hubungan baik dengan semua pihak termasuk Utusan dan lain-lain akhbar dan media. Tidak ada faedahnya bermusuh dengan sesiapa pun. kita sentiasa diajar berbuat baik dengan semua insan. Kita juga mesti tegas dalam menegakkan kebenaran dan tidak boleh membiar kita diperbodohkan.

Sesungguhnya rencana Utusan itu telah membentuk persepsi negatif masyarakat, industri serta majikan terhadap UTP.  Setelah 12 tahun kita berusaha membina imej baik UTP di bumi Malaysia dan dunia dengan mudahnya ia dihancurkan oleh pihak yang gagal mengawal emosi marahnya dan rasa dendamnya hanya kerana perbuatan kurang matang seorang pelajar yang nakal tetapi tidak berniat jahat kpd sesiapa.

Oleh kerana rencana itu telah memburukkan UTP, semua keluarga UTP mesti buat pendirian bahawa:

1. Rencana Utusan tersebut adalah tidak benar dan memberi persepsi negatif terhadap UTP.

2.UTP adalah sebuah institusi pengajian tinggi yang berprestij, dinamik dan sentiasa melahirkan graduan yang serba boleh, berilmu, beriman, bermoral serta berguna kpd masyarakat dan negara.

3. Staf serta pelajar UTP adalah golongan manusia yang berwibawa, bermoral, bertanggungjawab, berpandangan jauh serta patuh kepada Peraturan Universiti dan Perlembagaan Negara.

4. Kita semua sayang dan cinta Universiti Teknologi PETRONAS, Syarikat PETRONAS, penaja-penaja kita, agama dan bangsa kita, kaum keluarga serta rakan-rakan dan negara kita Malaysia.

Kalau perlu karanglah dulu ayat yg hendak dihantar ke Noraini dan Utusan dan dll pihak.  Tetapi jika penyataan rasmi seperti dari MPP, Alumni mesti dapat kelulusan UTP. Jika hantar secara individu ke mana-mana blog / website boleh saja teruskan.

Mesej ini adalah untuk semua pelajar dan alumni UTP dari semua bangsa, agama dan nasionaliti.
Marilah sama-sama tegakkan kebenaran untuk kebaikan UTP.  Buktikan siswa UTP adalah siswa yang matang.

Sekian, terima kasih.  Salam untuk semua.

Mohamed Noor Rosli Bin Baharom
Pengarah Perkhidmatan Pelajar
Universiti Teknologi PETRONAS

P/S Sila sebarkan mesej ini kpd semua pelajar UTP.


get from my fren here..

Rabu, 13 Oktober 2010

Final Year Problem part 1

warghhh..!!
tensen kaw2 dgn fyp nih..
tensen mcm mane?
tensen GILER2!!
dh 3 hr aku duk berpanas kat tepi blok 13 2 utk stadi fyp aku nih..
baek2 muka mcm coolent (ape ntah name plakon twilight 2) skang sket lg nak jd mcm aney ameeth..
bsok smbg lg berjemur..
aku harap sgt dpt setel kan fyp ni sem ni gak..
tlg doakan utk aku yer..
'Ya Allah..permudahkan alep sahabatku melakukan fyp nya..amin..'
korg nye doa insyaAllah makbul nye..
hehe..
(eh,tensen2 leh lak nak gelak2)

kalo nmpk aku pasni jgn buat2 xknal lak..
'aney mane plak smbg stadi kat utp ni??'
waahh..
kasaQ eh..
huhu..
2 je hapdet stakat nih..
(bsok buat fyp sorg2 tanpa tunjuk ajar technician..huhu..)
chaiyok3!



'Ya Allah..kalo inilah yg ko tetapkan utk ku,aku redha ya Allah..sesungguhnya ketetapan Mu adalah yg TERBAEK..aminn..'

Rabu, 6 Oktober 2010

bila berok dh pandai menulis surat..

haa..
amacam?
kasaq x bhs aku?
la ni nak sembang kasaq2 sket utk org2 yg berperangai serupe itu berok..

nak tau naper?
sbb ni haa la..


eh silap gmbo lak..

sbb ni..

(klik utk besarkan gmbo)

xtau ler ape mslh makhluk ni..
br blaja menulis agak nye..


aku sure bende ni bkan berlaku kat u aku je..
smua u ade mslh..
tp xperlu lah smpai bgtau dunia luar psl ni..
aku tulis ni pon sbb bende ni dh kuar paper..
paper yg mane?haa yg 2 kiter xtau..

adeii..
so aku rase blog aku ni bdak2 u aku je yg tau..
so kalo ade org luar yg bace blog ni xperlu lah korg nak pndg -ve kat u aku sbb mahkluk ni nye surat..
haih~

2 je kot..
ilang jap geram aku..
huhu..


langkahsumbang : xlepas lak esesmen baker hughes..tp rumet dpt next stage interviu..all the best r utk korg..

Ahad, 3 Oktober 2010

moto aku msok contest..!

hahaha~
mcm xcaye lak moto aku leh msok contest..
bkan ape..
aku saje2 je hntr gmbo 2..
tp bile tgk2 blk smua moto laen kaw2 lg smat..
moto aku dh la stended je..
hahaha..
anyway, contest ni anjuran Racing Boy..
pengeluar ekseseri2 utk moto dan penunggang moto..
so, ade la sket brg2 RB ni aku dh pasang kat moto aku..
cth nye spot rim, disk brek, brek lever dan handle balancer..
nak tuka byk2 xcukup duet lg..
aku xtarget menang pon..
saje nak appreciate moto aku ni..
byk sgt jasa dgn aku..
haha..
so ape lg..
jomlah sapot moto aku ni..
klik sini..
tp korg kene add page RB ni dulu..
kjap je..
heheh..
orite..
2 je..




thanks 4 ur sapot..

Isnin, 27 September 2010

Selasa, 21 September 2010

gambaran permulaan..

selamat hari raya semua..
la ni dpt idea br utk menceriakan blog nih..
aiseh..
loghat kedah xabes lg lak pas raye nih..
hahaha..
nak tau ape idea 2?
cekidaud~

gmbr dr @fotografersukasuka..

kais pg mkn breakfast..kais tgh hr mkn lunch..

kembar same spesis tp laen bapak..

hidup mesti ala kadar..

teke kete ape ni..

demi ssuap nasik..

kreatif xbertempat..

air dihujung paip..

keserabutan dlm ketenangan..

ni gmbr2 yg sempat aku snap time raya hr 2..
gmbr xde la lawa sgt nak compare ngan dslr..
kameraman br nak blaja..
hahaha..
orite..
2 je..
chow~

Ahad, 29 Ogos 2010

tensen kaw2..

korg penah kene mcm ni x??


eh..salah gmbo lak..
haha..
mcm ni..


(klik utk besar kan image)

ade ke ptot biler aku nak edit post dier jd mcm ni??
ingt mslh tenet utp..


tp tunggu lame2 pon xde efek gak..
adehh..


2 je yg aku tensen kan..
hahah..

langkahsumbang: maru sgt comell..!!!!

Sabtu, 28 Ogos 2010

cuci2 mata part 3..

bosan2 jom layan citer psl kete jap..
saje nak tmbh ilmu..
bleh citer2 kat org laen..
haha..

di bwh ni list of top fastest car..
bese nye diorg akan measure timing utk 0-60mp/h or lbeh kurg 0-100km/h..
so,jom lyn..

2.6 - 1994 Dauer 962 LeMans
2.7 - 2000 Chevrolet Camaro ZL1 Concept
2.7 - 2000 Dodge Hennessey Viper Venom 800TT
2.7 - 1999 Leblanc Caroline
2.7 - 1993 Dauer 962 Le Mans
2.8 - 1996 Renault Espace F1
2.9 - 1991 Audi Avus Quattro
2.9 - 1997 Callaway C7 Corvette
2.9 - 1997 Dodge Viper GTS-R
3.0 - 2003 Bugatti 16/4 Veyron
3.1 - 2006 Mosler
3.1 - 1995 Ford GT-90
3.1 - 1993 Jaguar XJR-15
3.1 - 1998 Koenigsegg CC
3.1 - 1991 Lotec C1000
3.1 - 1991 McLaren F1
3.1 - 1995 Yamaha OX99-11
3.2 - 2002 Koenigsegg CC 8S
3.2 - 1992 Bugatti EB110 SS
3.2 - 1996 Quadraduce
3.3 - 1997 McLaren F1
3.3 - 2001 Saleen S7
3.3 - 1987 Vector Avtech WX3
3.4 - 1992 Bugatti EB110 GT
3.4 - 1985 Koenig Competition Evolution
3.4 - 1994 Schuppan 962CR
3.4 - 1987 Westfield SEI
3.4 - 1997 Dodge Viper Venom 600 GTS
3.5 - 2002 Pagani Zonda C12-S 7.3
3.5 - 2002 FERRARI ENZO
3.6 - 2002 Lamborghini Murciélago
3.6 - 2003 Ferrari Enzo
3.6 - 2001 Lamborghini Diablo
3.6 - 1997 Porsche 911 GT1
3.6 - 1987 Porsche 959
3.6 - 1997 RUF Porsche CTR-2
3.7 - 1991 BMW Nazca C2
3.7 - 1996 Ferrari F 50
3.7 - 1994 Lamborghini Diablo SE30 Jota
3.7 - 1996 Porsche 911 GT2
3.8 - 2003 Dodge Viper SRT-10
3.8 - 2000 Porsche 911 Turbo
3.8 - 1997 Campagna T-Rex
3.8 - 1992 Jaguar XJ220
3.8 - 1996 Lamborghini Diablo SV
3.8 - 1998 Lotus GT1
3.8 - 1994 Ultima Spyder
3.9 - 2006 Dodge Viper
3.9 - 2001 B. Engineering Edonis
3.9 - 2003 Viper SRT/10
3.9 - 1987 Ferrari F 40
4.0 - 2002 Chevrolet Corvette Z06
4.0 - 2000 Dodge Viper ACR Coupe
4.0 - 2001 Porsche Carrera GT
4.0 - 2003 Porsche 911 GT2
4.0 - 1993 Lamborghini Diablo SE30
4.1 - 2001 Ferrari 550 Barchetta
4.1 - 1990 BMW Nazca M12
4.1 - 1993 Lamborghini Diablo VT
4.1 - 1996 Lamborghini Diablo Roadster
4.2 - 2000 BMW Z8
4.2 - 2000 Ferrari 360 Modena
4.2 - 2002 Ferrari 575 M Maranello
4.2 - 1994 TVR Cerbera
4.2 - 1985 Vector W8 Twin Turbo
4.3 - 2003 Porsche 911 GT3
4.3 - 1996 Bugatti EB112
4.4 - 2002 Aston Martin Vanquish
4.4 - 2002 Lotus Esprit V8
4.4 - 1988 Cizeta Moroder V16T
4.4 - 1997 Dodge Viper GTS
4.4 - 1997 Gillet Vertigo
4.4 - 1996 Mega Monté Carlo
4.4 - 1996 Porsche 911 Turbo
4.4 - 1996 Spectre R42
4.4 - 1990 TVR Griffith
4.4 - 1996 Vector Aeromotive M12
4.5 - 2003 z06 Corvette
4.6 - 1996 Dodge Viper RT/10
4.6 - 1994 Ferrari F 512 M
4.6 - 1996 Ferrari F 355 GTS
4.6 - 1996 Ferrari F 355 Spider
4.6 - 1982 Lamborghini Countach
4.7 - 2003 Mercedes-Benz SL600
4.7 - 1992 Aston Martin Vantage
4.7 - 1996 Chevrolet Corvette ZR1
4.7 - 1997 Ferrari F 550 Maranello
4.7 - 1985 Isdera Commendatore
4.7 - 1996 Lotus Esprit S4S
4.7 - 1997 Rinspeed Mono Ego
4.8 - 1997 Chevrolet Corvette C5
4.8 - 1996 Lotus Esprit V8
4.8 - 1997 Panoz Roadster
4.9 - 2002 Acura NSX
4.9 - 1994 Chaterham Seven HPC
4.9 - 1989 De Tomaso Guara
4.9 - 1996 Ferrari F 355 Berlinetta
4.9 - 1996 Ford Mustang Saleen S351
4.9 - 1997 Italdesign Scighera


antara kete2 yg menarik utk di usha..

Lamborghini Murciélago SV



spek ni xyah citer r..kete yg plg laju lambor buat stakat ni..661 HP 0-60mp/h dlm 2.8s dan top speed 342km/h..

Lamborghini Reventón


yg ni lak kete yg plg mahal dan esklusif kat dunia stakat ni..plg murah pon 1million pound..haha..spek lak?640 HP 0-60mp/h dlm 3.4s dan top speed 340km/h..

Ferrari Enzo


kete ni lak ade 399 bijik je kat dunia ni..kat malaysia xtau ade bape bijik kete ni..651 HP 0-60mp/h dlm 3.14s dan top speed ever record 363km/h..laju kaw2 kot..adeii..

McLaren F1


sape yg antisocial dan ade duet lbeh sket bleh r guna kete ni..sbb nye kete ni single seat je..org laen kalo nak tumpang bleh r paut kat roof dier..haha..spek lak 527 HP 0-60mp/h dlm 3.2s dan top speed 386 km/h..

Saleen S7


kete ni aku sure korg xbese dgr lg kan?skali tgk nmpk mcm kete ferari..tp sebnanye ni kete kluaran saleen..kire mcm company kecik kot..tp R&D diorg gabung kan kete2 yg power2 skang..so kluar r kete ni..550 HP 0-60mp/h dan top speed 400km/h..!plg laju agak nye..huh..

last but not least..
my feveret..
kete terbaek malaysia penah produce..

Proton Satria R3


aku penah stori psl kete ni dlm post aku yg lpas..kete ni xla secanggih kete2 yg atas 2..140 HP 0-60mp/h 8.2s dan top speed 205km/h..

walopon kete2 yg atas 2 smua smat2 tp xpraktikal utk digunakan kat malaysia ni..haha..
kete proton dan perodua gak yg praktikal..
terlalu jauh nak banding kan ngan kete2 atas 2..
yela..diorg dh bape lame establish..
kita br nak stat..
lama2 bleh gak r nak produce spot car mcm diorg..
don weri..i'll still sapot malaysian car..
yeah~