Ahad, 25 Oktober 2009

marathon Star Wars..

br lpas marathon tgk citer starwars slamer 5 hari..
mungkin agak nubs sket sbb br nak tgk..
sblm ni xtpkir pon nak tgk..
tp biler tgk smuer episod dh lengkap ade aku pon tgk r..
kbykn episod dkat2 2 jam..
so kene tgk pelan kalo nak phm kan citer..
citer ni mengisahkan perlawan antara geng2 Jedi sbg geng baek dan geng2 Dark side sbg geng jht..
Dark side ni smuer nye asal dtg dr Jedi gak..
tp disbbkan xleh kwl kemarahan dan xreti2 nak bsabo so diorg ni bkak geng br yg mngatekan Dark side ni lg kuat dr The Force yg diamalkan oleh geng2 Jedi..
mls nak ckp byk..
bia gmbr je mencerita kan sgale nye..
cekidaut..~

barisan pelakon2 yg smat giler..dan tajuk2 utk tiap episod..

I-The Phantom Menace [1999]
II-Attack Of The Clones [2002]
III-Revenge Of The Sith [2005]
IV-A New Hope [1977]
V-The Empire Strikes Back [1980]
VI-Return Of The Jedi [1983]

antara watak2 dlm muvi ni :

ni otai sgale otai..Master Yoda..

ni pon otai gak..Master Windu..dier ni dibunuh oleh Lord Sith dlm ep. III..

ni lak Master Qui Gon Jin..guru kpd Obi Wan..dibunuh oleh Darth Maul dlm ep. I..

ni lak Master Obi Wan Kenobi maser muder..padawan kpd Master Qui Gon..dibunuh oleh Darth Vader dlm ep. IV..



geng2 Dark side..dr ujung Lord Sidious,Darth Vader,General Grievous,Count Dooku (kot) dan Darth Maul..kesedihan sbb klh dlm citer ni..haha..(ni bkan scne dlm muvi tau..)

Three Jedi..Master Windu,Master Obi Wan dan Anakin Skywalker..smat giler ahh style rambut Anakin ni..bleh tiru..haha..

Princess Padme Amidala..
gadis kontroversi dlm muvi ni..awek kpd Anakin dan mak kpd Luke dan Leia Skywalker..disbbkan bliau lah Anakin btuka mnjadi Darth Vader krn Anakin ni xsanggop nak Padme ni mati..so Lord Sith kater kalo Anakin join Dark side dier leh tlg pnjg kan umo Padme..tp biler dh join Dark side Padme ni mati gak maser lahirkan Luke dan Leia..

Luke Skywalker..anak kpd Anakin dan Padme..
sempat blaja mnjadi Jedi dgn Obi Wan dan Master Yoda..lg sket nak kene hasut masok geng Dark side tp dpt ngelak dr hasutan Lord Sith..


Princess Leia..adek kpd Luke Skywalker..

Chewbaca dan Capt. Han Solo..Han ni pakwe Leia dlm muvi ni..smat giler blakon..

C-3PO..droid yg byk ckp..mngatekan diri nye bleh speaking 6million language..haha..

R2-D2..droid utk mnolong fighter2 time bwk kpl terbang..bleh repair2 kpl terbang,hacking system komputer..kire droid yg smat r..

clone soldier..diorg ni harap je byk..tp biler lwn sekor2 sayur je..haha..

aku stat tgk dr ep. I..biler smpai ep.IV aku plek sbb tgk grafik citer dier agak sayur sket..
biler cek2 blk tgk taun citer 2 kluar br aku prasan stat muvi ni dr ep. IV iaitu pd tau 1977 (aku xlahir lg..haha..)
so alang2 dh tgk smbg je r kan wlopon ade raser dipermaenkan oleh citer ni..haha..
so kalo korg nak tgk stat tgk dr ep. IV..br thrill sket..

so 2 je aku leh citer kan..korg nak tau lbeh lanjut kene r tgk sndiri..chaoww~

4 ulasan:

bLueSpeCky berkata...

anakin skywalker yang ensem~ :P

pendekar mustar berkata...

erk..chewbaca 2 lg ensem~:P

wani gaga gugu gege berkata...

boyfriend aku lg ensem... terdelete link blog ko rupanya. sob3. patut la xde tgk ko nyer update

pendekar mustar berkata...

kamal mmg ensaem..xdpt disangkal lg..haha..
kalo ko xnak terdelete ko tulis link blog aku ni kat logbook ko..kompem xilang..haha..