Rabu, 22 Julai 2009

kisah pasar malam dan aku..

hr yg memenengkan aku..smpai kol 1 hr ni br aku tau hr ni hr rabu..!isk3..
time aku nk smpai umah utk lunch br aku prasan..
bkan aper..kalo hr ni blom rabu xyah r aku peneng2 pkir psl nak hr sok (kames)..sok aku kene wat halfday sbb tgh hr nak kene gerak gi klia utk amek along..so aku kene r jumpe bos admin ngan bos aku utk mintak kebenaran..
lg 1 yg bes nye psl hr rabu nih adelah ptg ni ade psr mlm dkat2 tmn aku..
(mcm mane dier leh dpt namer psr mlm pdhl kol 4 ptg dh stat bkak?pastu xsmpai kol 9 dh nak ttp..)
sungguh lamer aku xgi psr mlm..plg last pon kat utp dulu..giler lamer..~haha..
hr ni psr mlm kat kg tun razak..dpan sket dr tmn aku..
so kalo nak dkat aku lalu r dpan flet air keroh..pastu msok shortcut kat kilang mamee..
cilok saner sket sini sket aku pon smpai..
mcm2 aku terpkir nak beli..silap r gi psr mlm time lapau..haha..
smpai2 je situ aku park moto dulu..
teringt kat psanan brader moto hr 2 'ltak2 kat maner2 pon jgn luper lock moto 2..!'
aku gi mmuler kan jln2 carik mkn..stall ptame yg aku nmpk jual mknn btg (namer yg diberi kan oleh kwn2 aku time 1st year dulu)..nmpk 
sdap..beser r..biler lapau smuer sdap..ilek dulu..usha2 dulu kdai aper yg ade..dh r ade baper sen je nih..haha..
adus..
makin jauh aku jln makin byk aku nak beli..pkir btol2 nak beli aper..kang xtmkn lak kalo beli ikot nafsu..haha..
so pas abes seround aku pon gi singgah kat stall apam blk..nmpk mnarik sungguh apam blk yg dibuat nye..
'apam balik 1 kak..!'
1 jd r..baper org je yg nk mkn..beli byk2 kang aku gak yg kene abes kan..xnak aku..
aku pon menerus kan lngkh ke stall seblah..waahh..!ade jual kueh tako r..atau aku slalu pnggl kueh tepung pelita..sdap beb..nak2 mkn sejuk2..isk3..wat perot aku lapau blk r..
kat stall 2 ade jual kueh kaswi, slh 1 feb
eret mak..kalo nak ikot kan smuer kueh2 kat situ feberet mak..siyes kalo saper2 lapau jgn r singgah kdai 2..kbykn kueh yg dibuat dlm talam/loyang 2..mcm kueh talam,kueh tiaw dan laen2..(aku bkan tau sgt name kueh2 2..haha..)
tiap2 hr kuah dier mmg laku..sdap pon sdap..so aku order kueh tako 2inggit ngan kueh kaswi 2ketol..
okeh..next aku ingt nak beli roti john..lapau nye psl..mcm2 nak beli..tp sblm smpai stall 2 aku teringt ssuatu yg sgt bes kalo di minum tgh2 cuace pns kat malaysia ni..kalo jwpn anda teh tarik SALAH!haha..air tebu r..bes giler kot..kesejukan nye bleh mnikam2 tekak korg 2..isk3..
aku pon gi r carik stall air..td aku ade tnmpk..tp luper katner..jln punye jln aku jumpe stall 2..aku suker kalo air tebu 2 fresh..dibuat kat situ gak..90% air 2 fresh kalo ade mesin air tebu kat situ dan berfungsi..so aku pon skodeng2 r 
ke blkg2 stall 2..bkan kater bunyi mesin 2, byg2 mende 2 pon aku xnmpk..tp air dier hijau fresh 
2..arghh..!tensi2..
aku mengkensel kan pembelian ku dlm ketensenan..
aku pon tros r gi beli roti john kat dpan 2..btol2 seblah stall roti john 2 ade stall mknn btg..nmpk mnarik..tp byk dh aku beli..lgpon xbaek mmbazir..
pastu aku mmblah kan diri utk mkn ngan famili aku kat uma..
itulah kesah aku dan psr mlm..

ini kueh tako a.k.a kueh tepung pelita..

ini kueh kaswi yer adek2..

ini lak kueh tiaw yer adek2..jgn luper mkn sayur 2..~

p/s : saper nak ikot aku gi klia sok angkat tgn 0/ haha..

2 ulasan:

bLueSpeCky berkata...

hihi...pesan kat adek2 suh mkn sayur ek..:P

pendekar mustar berkata...

hihi..aah..jgn luper mkn sayur~baek utk kesihatan anda~