Isnin, 6 Julai 2009

naza ria bhgn 1

sabtu lepas ade kenduri kawen kat umah spupu aku..perkawenan antare netty akmal ngan sorg llaki dr kajang..luper r namer dier..haha..sori2..
aku gerak saner hr jumaat pas maghrib ngan mak n angah..mcm bese r kene jd drebar mak kalo x mak xnak gi sbb jauh..mlm lak 2..haha..xpe2..smpai saner dlm kol 8lbeh..maser 2 blom stat aper lg..rmai gak sdare2 yg dh smpai (nak list kan smuer bleh tcabut jari aku kang)..haha..aku mcm beser r tros carik uncle sbb mmg ade planning baek nye ngan uncle..dier ckp 'skang tgh msk rendang..mlm sket br msk nasik minyak..' haha..
pastu aku pon gi r lpak2 sambil mkn nasik empet ngan mak n angah ngan makcik2 sdare aku..diorg smuer excited sbb dpt jumpe mak..lamer sgt xjumpe mak..
pas mkn2 aku gi ronde2 carik sdare2..bbual ngan diorg jap..spupu aku,naim tgh lpak2 kat dlm smbil mnjage adek bliau,faiza yg br brusia 7taun..kot..xingt gak..haha..
pngantin smpai dlm kol 9 kot..xbaper ingt..mlm ni ade upacara bzanji ngan nikah..td diorg dh setel bzanji..aku xjoin sbb dh penuh kat dlm 2..lgpon xingt dh bzanji..haha..
dlm kol 10 kol br stat nikah..tgk pngantin llaki 2 nmpk cool je..skali round je dh pas..smart2~bleh gi mnuntut ni..haha..
pas abes nikah ade brarak dr jln raye ke umah..oleh krn dpn umah 2 jln kmpg je so xbyk space sgt r utk lalu dan parking..aku pon tgk je r dr jauh diorg brarak..ade gak psg bunga api buluh..lawa biler dier naek..aku pon bsmgt sket nak gi tgk dkat2..tp tkezut aku biler tgk dier psg bunga api 2 diorg psg 10kaki je dr kete aku..!alamak ai!xleh nak wat paper r sbb dh psg..biler diorg nak psg lg 1 je aku suh diorg psg jauh2..sia2 je kalo kene percikan bungan api 2..isk3..
pas brarak aku kene hntr mak aku blk umah..agak2 kol 12lbeh gak r..tp kete tgh2 mlm xbaper byk..lbeh kurg stgh jam smpai r umah..pas smyg isya' aku pon brangkat blk gi umah spupu aku naek moto..agak merempit 120 gak r mlm 2..smpai2 kat simpang 4 bacang aku nmpk org rmai duk kumpol tgh jln..mcm nak wat reformasi bersih lak nmpk..haha..biler dkat je nmpk r ade sketol naza ria dh tblk kat traffic light..ptot r~org2 malaysia ni mmg suker mnolong kalo ade exsiden..aku ni org malaysia gak..so, aku pon berenti r jap sbb nak mnolong..kjap je..xnak kaco org len yg tgh mnolong dr jauh..haha..pastu aku chow r..dh kol baper ni..
smpai2 je kat saner ade tugas yg mnanti aku..

1 ulasan:

bLueSpeCky berkata...

brani merempit..