Ahad, 13 September 2009

ceghite sensored..

hr ni nak share sket psl moto aku..
haha..
saper2 yg xminat moto xtau r minat nak bc ke x..
so biaser nye ujung2 minggu ni aku guner kan utk bmanje2 ngan moto aku..
dh hr2 biase keje..ujung minggu ni je r aku dpt lpak2 dgn moto aku..sebnanye dh lamer dh aku nak operate moto aku 2..bkan sbb dier kene kanser ke aper..haha..
dier nye lmpu utk gear position dh xnyala r..sajer je aku mls hntr kdai..tgk mcm simple je..
so muler2 kene bkak kat bhgn handle 2 dulu sbb nak tgk wyr yg bsmbg ke lampu utk gear position 2..(aiseh..luper tngkp gmbr daa..)
and then bkak r satu2 cover set dr dpan..kepok,cover pipe,cover ser tepi..byk2..kalo korg nak bkak pasti kan skru 2 jgn diterabur kan..laen tmpt laen skru dier..tp size samer..
biler dh bogel moto 2 aku stat r carik dier nye wiring..time 2 br r aku sdar yg aku ni civil engineer yg sayur giler bab2 letrik ni..waargghh..!byk lak wiring utk moto ni..smuer nye sbb wiring ni bmuler dr betri yg tltak kat  bhgn tgh moto..dan bsmbg ke speedometer yg tltak kat handle..mak aih..dh r smuer 2 dh dibalut mnjadi 1kumpulan wire yg bsar.isk3..
bbrape kali gak r aku tduduk sbb peneng tgk wire 2..haha..
so try punye try xleh nyala gak lmpu 2..isk..fail2~ haha..
lg 1 sbb aku nak operate moto aku ni sbb aku nak carik sekor mahluk Allah ni yg slalu wat smak kat moto aku..bliau adalah en labah2..isk3..saper xgeram pg2 nak gi keje tgk moto ko penuh ngan sarang en labah2..dh mcm moto lamer yg xpnah digunerkan..pdhal br smlm aku guner wat gi keje..
so biler dh bogel moto aku 2 snang sket nak tgk2 celah2 chasis dier 2..aper lg..spray guner ridsect je snang..(sori ye en labah2..ko yg kaco aku..) haha..
pastu kene r psg blk kaver set 2 smuer..
abes psg 2 mase utk maen air ngan moto aku..haha..maser yg plg aku suker..!

ni ptot kene sensored ke x??
bayang kan bgn2 pg moto ko dh mcm ni..isk3~
posing jap dpan entrance projek site..
gmbr latest dr site..pusat akuatik..
p/s : lagi bbraper hr ni raye..lyn lagu rayer jap laa..

4 ulasan:

bLueSpeCky berkata...

gnbar ke gmbar? :P

pendekar mustar berkata...

adeh..keyboard ni dh weng~~

.::R A F I::. berkata...

isk..beli r keyboard baru
dah carok a4tech tu..
haha..
last2..nyala x lampu gear position tuh??

pendekar mustar berkata...

haha..
x r..
berselirat kot wiring dier..
aku nak test guner test pen pon xreti..
givap2..
haha..