Khamis, 24 Disember 2009

progress..

nak story sket2 psl presentation aku akan dtg..
hr 2 aku dh tanye bos aku aper yg perlu aku present..
setelah hampir mnyiapkan 90% slide aku..

spnjg intern slame 7 bln ni aku agak kompius sket dgn keje2 yg aku dh wat..(ade keje ke??)
kalo diikotkan keje company aku ni lbeh kpd projek management..
tp slame ni aku duk lpak kat site ikot kontraktor je..
so aku lbeh byk blajau psl construction and materials on site..
mmg kalo aku nak present psl 2 kalo xde slide pon aku bleh sembang lg r..
slide2 yg aku dh siap wat 2 pon citer psl smuer2 yg aku wat 2 r..

then biler aku tanye bos aku dier suh aku citer psl management..
aduss..!
lg terok sbb dier suh citer dr start kluar tender dulu..!

bapak ahh..bln JUN taun lpas kot kluar tender..
aku tgh bersuker ria kat utp lg time 2..

dan spt biasa aku mengelamun menghadap siling utk beberapa minit memikirkan btape byk nye mende yg aku kene stadi blk psl management..

byk beb..!

tender,pembentangan tender,tender board,award,LA,SI,OSC,drawing approval,construction,inspection,ccc smpai r cpc..
kalo tulis mcm ni mmg nmpk sket..
tp kalo ttibe dr ik nak tanye detail mende2 2 xke bpeluh2 aku nak jwb??

tp aper2 pon aku try wat aper yg sv aku nak..
ade lg 2 minggu utk recover blk..
at least ade 2 mende yg aku raser pntg kalo nak jd seorang project manager iaitu construction and project management..

harap2 dpt siap kan slide time holiday ni dan report skali..
no more dota,cz,worm 3D and solitaire for 3 days..haha..

tmpt : pantri opis
barisan pelakon : aku dan bos aku
waktu : waktu lunch opis aku

aku : bos,sy ade beberape mslh r utk presentation sy nnti..
bos : slllrrppp..sllrrppp..(tgh minum air kopi) huh..aper dier?
aku : sy xsure nak present psl aper nnti..sbb sy raser .....
bos mencelah : haa..jgn luper citer psl company nye background ek..
aku : errr..itu sudah pasti bos..tp lecturer xbg citer pnjg2 psl 2..
bos : ooo..ok..pastu?
aku : sy kompius r nak present psl construction ke psl management ... bla3..(spt aku citer kat atas 2)
bos : bla3... nnti baper rmai lecturer awk yg dtg?
aku : err..sorg je..bliau lecturer hiway bos..so harap2 xde r tanye byk sgt..harap2 bos pon dpt bekap sy sket2 r..haha..(gelak2 skema sbb ckp ngan bos)
bos : ehh..sy kene dgr awk present gak r ni??
aku : eerrr..ye r..dh bgtau kan hr 2..
bos : oo..nnti ingtkan sy lg ek..
aku : err..baek bosss!

4 ulasan:

farhazoeLa berkata...

woi,
cute plak cik nazim ckp mcm tuh.
hahahaha.
padan le muke ekau,
lagi 2 minggu je oi!

pendekar mustar berkata...

encik r weh..
haha..harap2 bjaye r..

.::R A F I::. berkata...

kau mmg sampah!
hahahahah

pendekar mustar berkata...

rafi..sampah dr segi istilah dan bahase bermaksud ssuatu yg telah dibuang oleh seseorg ke dlm tong smpah atau di mrate rate..
aku adelah seseorg itu..
dan kau adelah tong sampah itu..
haha..