Rabu, 16 Disember 2009

rough day..

hari ni ade audit kat tmpt aku..akhir nye..dh 2 hr aku raser serabut giler psl audit ni..mane x nye..mcm2 mende kene wat..nak wording saner r sini r..audit ni utk kecerian persekitaran opis..aku r yg kene wat smuer 2..kater bdak praktikal..xtlg kang kater aku pemalas r itu r ini r..lgpon aku sian tgk makcik2 2 kene wat mende2 2 smuer..diorg dh r byk keje..

mane yg bleh aku tlg aku tlg r..

kater nye nak audit smlm..tp xjd atas aper alasan ntah..dh r isnin aku blk lmbt utk keje2 2..xkesah sgt r sbb nak raser gak blk lmbt sbb ade keje..

okeh2..citer psl hr nih..

org yg nak mengaudit 2 kater nak dtg cek kol 9..so aku pon relax je r tunggu org 2 dtg audit..keje smuer aku dh tlg wat skang maser utk rehat lak..
tunggu nye tunggu dlm kol 9lbeh diorg dtg..cek r satu2 item ikot checklist diorg 2..sambil 2 ketua aras aku ngan makcik2 2 duk eskot pengaudit 2..
time checkin2 2 diorg komen r mcm2..itu xkene r ini xkene r..aku tgk je dr jauh..pastu kluar r beberape ayat yg aku raser nak maki2 je tp disbbkan mreke2 2 lg tuer dr aku, aku maki dlm hati je r..
'bleh2..nnti kami tmbh kan smuer2 2..'
pastu pndg kat aku smbil ckp 'lep..leh tlg wat kan x?'
eceh..sdap2 je ckp mcm 2 kan..ko yg ckp bleh wat pastu ko pas keje 2 kat aku..bos aku pon xde suro wat mende2 2..mmg time 2 aku dh panas dh..naseb baek r aku ni pkr snyuman plastik..
siyes beb..aku xreti nak mlwn kalo org2 tuer ni suro..tp kalo mak aku laju je aku lwn..hehe..
so sambil aku tlg2 wat mende 2 aku pon bzikir dgn caci maki dlm hati ni..pergh..mmg ber tan2 doser dtg td..isk3..pastu ade r bbraper bdak praktikal laen dtg tgk aku wat keje 2..pastu leh tanye lak 'abg watper 2?'
lpas aku jwb soklan2 diorg stret diorg blah gi site..ehhh..sabo lep..2 pon wat aku panas gak..aku raser kat tmpt aku ade 8 org bdak praktikal tmasok aku..tp asal yg lg 7 ekor 2 leh lak gi site time aku kene prepare menatang2 2?tp aku nak sound diorg suh tlg pon xleh gak..sbb keje2 2 smuer makcik2 2 je yg tau..lgpon blom tentu diorg nak ikot aper yg aku suro..
lg 1 mende yg wat aku panas kalo aku dh siap2 design ngan print tgk makcik2 2 dh wat lak..aduss..mmbazir maser aku tol..
pastu biler aku dh siap2 print time 2 lak diorg nak tmbh mcm2..naseb baek ketas ngan ink bkan aku nye..tp buang maser r..ish..tensen2..
pastu dh kol 3lbeh aku abes je tmpl wording2 2 aku tros blah gi site..lg lamer aku ddk mcm2 lg mende mrepek yg diorg suh wat..
last2 bkan gi site pon..gi lpak kat kdai mkn karipap ngan minum air tebu..pergh..lege sket time 2..

nasihat aku : jgn jd baek sgt mcm aku..kalo leh lwn ckp 2 lwn je..kang mmkn diri..huhu..chioww..

langkah sumbang : aku raser aku ptot jd graphic designer r..

2 ulasan:

farhazoeLa berkata...

alah. lek r, lagi bape minggu je kot.
kau nih, pemalas tol.
carot mencarot dalam hati mcm zikir adalah berdosa,
hahaha.

kau tak rase kau terlebih rajin dan meyakinkan?


.... sebab itu mereka memilih engkau. hahahah

naseb badan.
hahah

pendekar mustar berkata...

erk..ckp melayu bleh x?